Dr. Osgyán Henrik kézsebész főorvos

Leggyakoribb betegségek


A következőkben a kézrendelésen leggyakrabban előforduló betegségekről talál leírásokat. Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok az öngyógyítás híve, de be kell látnom, hogy az internet korában sok betegnek érthető elvárása, törekvése saját betegségéről minél több információ begyűjtése. Megpróbálom az orvosi zsargon mellőzésével , érthetően közreadni tapasztalataimat a betegségek legfontosabb tüneteiről, okairól, lehetséges kezeléséről.


Pattanó ujj
Krónikus betegségek

Előfordulás : Az egyik leggyakoribb kézsebészeti megbetegedés. Férfiakon és nőkön egyaránt észlelhető, bármely életkorban előfordulhat. / Kisgyermeken is találkoztam már vele /


Pattanó ujj bővebben >
Hajlítóín ganglion
Krónikus betegségek

Előfordulás: gyakori megbetegedés, nőkön és férfiakon egyaránt megjelenhet, bármely életkorban kialakulhat, fiatalokon, gyermekeken is gyakori.


Hajlítóín ganglion bővebben >
DeQuervain szindróma
Krónikus betegségek

Előfordulás : A betegségnek jó magyar neve nincs, főleg fiatal és középkorú, aktív , nehezebb munkát végző nőkön gyakoribb, de persze férfiakon is előfordul.


DeQuervain szindróma bővebben >
Csuklótáji ganglion
Krónikus betegségek

Előfordulás : Igen gyakori elváltozás, aktív fiatalokon, középkorúakon a leggyakoribb, de gyermekeken, kamaszokon is előfordul. Lányokon, nőkön gyakoribb .


Csuklótáji ganglion bővebben >
Dupuytren contractura
Krónikus betegségek

Előfordulás: A furcsa nevű betegséget Napóleon orvosáról és hadisebészéről nevezték el, aki elsőként alkalmazott nyitott műtétet gyógyítására. Magyarul talán tenyéri hegesedésnek lehetne nevezni. Fiatal középkorúakon és idősebbeken egyaránt előfordulhat, férfiakon jóval gyakoribb.Az észak európai és angolszász országokban igen gyakori a tenyéri hegesedés, a Vikingek terjesztették el a világban, angolul ezért hívják Viking-betegségnek.


Dupuytren contractura bővebben >

 <   1 2   > 


Webfejlesztés: DunaWeb Kft.